slidebar

p

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ

      Η ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε έχει εκφράσει την αντίθεσή της στη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέων Δ.Σ στις ΕΛΜΕ τη συγκεκριμένη περίοδο. Οι λόγοι, που δικαιολογούν απόλυτα την άποψή μας, είναι οι εξής:

ü   Θεωρούμε εγκληματικό να πραγματοποιούνται εκλογές στις ΕΛΜΕ στην κορύφωση της πανδημίας και να υποχρεώνονται οι συνάδελφοι να συνωστίζονται, με κίνδυνο την υγεία τους.

ü   Η κυβέρνηση, έχοντας αναγνωρίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, έχει δώσει παράταση δύο μηνών (έως 31-12-2021). Η παράταση αυτή είναι η δεύτερη. Έχει προηγηθεί η παράταση της θητείας των Δ.Σ από τον Μάιο έως 31 Οκτωβρίου. Είναι παραλογισμός να ισχυρίζονται κάποιες παρατάξεις ότι επιβάλλεται να γίνουν εκλογές τώρα, όταν οι ίδιες αρνήθηκαν να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο (όπωςείχε προτείνει η ΔΑΚΕ), τότε που οι υγειονομικές συνθήκες ήταν πιο κατάλληλες.

ü   Η παράταξη του ΠΑΜΕ πρότεινε παράταση της θητείας του Δ.Σ  της ΟΛΜΕ, μέσω προσφυγής στο Πρωτοδικείο, ενώ στις ΕΛΜΕ προτείνει άμεση διενέργεια εκλογών! Αυτή η τακτική είναι αντιφατική.

ü   Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) επιδιώκει τις εκλογές της ελάχιστης συμμετοχής, ευελπιστώντας να αλλάξει τους συσχετισμούς. Επενδύει στον φόβο μεγάλης μερίδας συναδέλφων, που δε θα θελήσουν να συμμετέχουν, συνωστιζόμενοι στο εκλογικό κέντρο.

ü   Είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει νέα παράταση θητείας των υφισταμένων Διοικητικών Συμβουλίων.


Με αίσθημα ευθύνης η ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε δηλώνει:

1.           Επιθυμούμε η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί την καλύτερη δυνατή περίοδο από υγειονομικής άποψης.

2.           Πάγια θέση της παράταξής μας είναι η επιδίωξη της μέγιστης δυνατής συμμετοχής των συναδέλφων.

3.           Αποδεικνύεται έμπρακτα η υποκρισία συγκεκριμένων δυνάμεων της αριστεράς, που από τη μία πλευρά δήθεν κόπτονται για τη συμμετοχή των συναδέλφων και από την άλλη επιδιώκουν διενέργεια εκλογών στη χειρότερη δυνατή περίοδο, στοχεύοντας στην ελάχιστη συμμετοχή.

4.           Οι συγκεκριμένες δυνάμεις της αριστεράς παραπλανούν τους συναδέλφους, λέγοντάς τους ότι επιβάλλεται οι εκλογές να γίνουν άμεσα και δια ζώσης, διότι από 01/01/2022 ο νόμος Χατζηδάκη προβλέπει και την παράλληλη διαδικασία ηλεκτρονικών εκλογών και με δεδομένο ότι η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ αρνούνται τις ηλεκτρονικές εκλογές το σωματείο παύει να υφίσταται από νέο έτος. ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ:  ΑΠΟ 01/01/2022, ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΜΕ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε, παρά την αντίθεσή της στον νόμο Χατζηδάκη, πρότεινε να προχωρήσουμε στην εγγραφή των σωματείων, για να μην δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αμφισβητήσει τη νομιμότητά τους. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ.

Κατόπιν τούτων, φαίνεται καθαρά ότι η μόνη παράταξη, που ακολουθεί μία ξεκάθαρη τακτική, χωρίς παλινωδίες και σκοπιμότητες, είναι η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

      η Τοπική Επιτροπή, τα μέλη και οι φίλοι της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας, εύχονται ολόψυχα  σε ΟΛΟΥΣ εσάς και στις οικογένειές σας καλές γιορτές με υγεία, χαρά και ευτυχία. Το νέο έτος ας σηματοδοτήσει επιτέλους την επάνοδο στην κανονικότητα της ζωής μας.

Λάρισα, 21/12/2021

Τοπική Επιτροπή  ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας