slidebar

p

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Η ηθική μεροληψία και τα απροκάλυπτα ψεύδη δεν αποτελούν βάση για ειρήνη και δικαιοσύνη - Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας


 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας τραγωδίας στη Μέση Ανατολή, η οποία  ξεκίνησε με τις θηριωδίες της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς (που ελάχιστη σχέση έχει με τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό), εναντίον άμαχου πληθυσμού  μέσα στο Ισραηλινό έδαφος  και την επακόλουθη επίθεση του Ισραηλινού στρατού στο Παλαιστινιακό έδαφος.

Θεωρούμε ότι το αναφαίρετο δικαίωμα ενός κράτους στην αυτοάμυνα  δεν του επιτρέπει  να τιμωρεί τον αντίπαλο συλλογικά και ουσιαστικά χωρίς καμία διάκριση.

Από την άλλη διαπιστώσαμε για μία ακόμη φορά  την απαράδεκτη  υποκρισία  ενός μικρού ,ευτυχώς, κομματιού της αριστεράς το οποίο, ταυτιζόμενο απόλυτα με τις θέσεις ακραίων, ανελεύθερων , ισλαμιστικών καθεστώτων τύπου Ιράν και Τουρκίας, προσπαθεί  να δικαιολογήσει τις φρικαλεότητες  που διέπραξε  η τρομοκρατική  οργάνωση μέσα στο κράτος του Ισραήλ.

Ουσιαστικά, λοιπόν, κάποιοι έφτασαν σε τέτοιο σημείο σύγχυσης και  ιδεολογικής  κατάντιας, ώστε να διαχωρίζουν τον άμαχο πληθυσμό,  σε αυτούς που δολοφονούνται δίκαια και σε αυτούς που δολοφονούνται άδικα ,ανάλογα με την εθνικότητά τους.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια απάνθρωπη και φασιστική προσέγγιση με την οποία δεν μπορεί να συμφωνήσειόποιος σέβεται τη ζωή και θέλει να υπερασπίζεται  τις αυτονόητες  ανθρώπινες και δημοκρατικές αξίες. Σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και όχι σύμφωνα με τον νόμο της ζούγκλας , τα Εγκλήματα Πολέμου είναι Εγκλήματα Πολέμου όποιος και αν τα διαπράττει.

Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ειρήνη στην πολύπαθη περιοχή προϋποθέτει τη λύση των δύο  ανεξάρτητων κρατών σύμφωνα με τα σύνορα του 1967 και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Πρέπει λοιπόν  άμεσα  να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, επιστροφή των απαχθέντων από τους τρομοκράτες ομήρων στις οικογένειές τους και έναρξη συνομιλιών για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Για εμάς όλα τα παιδιά του κόσμου , είτε υποφέρουν  και χάνουν τη ζωή τους  στην Ουκρανία είτε στην κατεχόμενη από τους Ρώσους  Κριμαία είτε στο Ισραήλ είτε στην Παλαιστίνη είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της γης, έχουν όλατην ίδια αξία και κάθε δικαίωμα να ζουν σε ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον.

ΔΑΚΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Λάρισα, 4/11/2023

Τοπική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

 

·        Ιστότοπος Τ.Ε. ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας:  https://dakedelarisas.blogspot.com/?m=1

Ιστότοπος ΔΑΚΕ Δ.Ε.:  http://dakedek.blogspot.com/?m=1