slidebar

p

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 η  ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση –συζήτηση, που διοργάνωσε η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, με θέμα: «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ», με προσκεκλημένο   ομιλητή τον Εργατολόγο-Δικηγόρο δρ. Γεώργιο Ι. Κουτσούκο.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων οι οποίοι έλαβαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά τους από τον διακεκριμένο Εργατολόγο.

Η αθρόα συμμετοχή των συναδέλφων κατέδειξε για μία ακόμη φορά πως το έλλειμμα ενημέρωσης των συναδέλφων για το συγκεκριμένο θέμα είναι τεράστιο.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας, όπως πάντα, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο συνάδελφο και στην συναδέλφισσα με δράσεις και ενέργειες ουσίας για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών του εντός και εκτός του Σχολείου.

   Υ.Γ.: Προς ενημέρωση  ακολουθούν τα χρήσιμα αρχεία "Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟ  2022" και  "ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ".

 Δείτε και κατεβάστε τα αρχεία:

Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟ  2022

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΛάρισα 20/1/2022

Τοπική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

 

·         Ιστότοπος Τ.Ε. ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας:  https://dakedelarisas.blogspot.com/?m=1

·         Ιστότοπος ΔΑΚΕ Δ.Ε.:  http://dakedek.blogspot.com/?m=1

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας  προσκαλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει ,με θέμα: «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ», με προσκεκλημένο   ομιλητή τον Εργατολόγο-Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγωδρ. Γεώργιο Ι. Κουτσούκο, ο οποίος έχει  πολυετή εξειδίκευση στο χειρισμό θεμάτων Εργατικού και Ασφαλιστικού-Συνταξιοδοτικού δικαίου ,είναι Διδάκτωρ  της Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και  παράλληλα πιστοποιημένος επαγγελματίας του e-ΕΦΚΑ ,μετά την ένταξή του στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών του e-ΕΦΚΑ.

Ενημερώνουμετους/τις συναδέλφους/ισσεςπως οι αιτήσεις παραίτησης  των εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση υποβάλλονται φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά, καθώς οι σχετικές ημερομηνίες άλλαξαν από την περσινή χρονιά,  με ρύθμιση του άρθρου 46 του νόμου 4777/2021.

Φέτος, λοιπόν με βάση και τη διατύπωση του παραπάνω άρθρου, οι δηλώσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών θα λάβουν χώρα από 1 Φεβρουαρίου μέχρι και 11 Φεβρουαρίου 2022.

Η διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης  για το Ασφαλιστικό- Συνταξιοδοτικό , θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 6:30 μ.μ.

   Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αφενός να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών  και αφετέρου να λάβουν απαντήσεις ,από τον προσκεκλημένο ομιλητή, σε ερωτήματα που αφορούν προσωπικά τους θέματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας zoom και ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος για την συμμετοχή είναι:

https://us02web.zoom.us/j/88430913045?pwd=WERiQU1aTWpQNXFvWEJYMDAwTkhrdz09

 Meeting ID: 884 3091 3045

Passcode: 144190

Παρακαλούμε όσους/ες επιθυμούν ναμπουν στην εκδήλωση να δηλώνουν το ονοματεπώνυμό τους. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους  τους συναδέλφους.

 

Λάρισα 13/1/2022

Τοπική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

·         Ιστότοπος Τ.Ε. ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας:  https://dakedelarisas.blogspot.com/?m=1

Ιστότοπος ΔΑΚΕ Δ.Ε.:  http://dakedek.blogspot.com/?m=1

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

            Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε εκφράζει την εντονότατη ανησυχία της για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία. Η παράταξη, από θέση αρχής, προκρίνει την δια ζώσης διδασκαλία. Σε περιόδους, όμως, κρίσεων, όπως η σημερινή, επιβάλλεται να εξετάζονται όλες οι παράμετροι, με κυριότερη αυτή της ασφάλειας.

           

            Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε επισημαίνει τα εξής:

 

·         Είναι οξύμωρο να κλείνουν τα σχολεία, σε προηγούμενη  φάση της πανδημίας, με 5000 κρούσματα ημερησίως και να ανοίγουν τώρα με 50.000 κρούσματα.

·         Θα μπορούσαν να παραταθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων μία ή το πολύ δύο εβδομάδες, με αντίστοιχη παράταση του διδακτικού έτους, όπως εξάλλου πρότειναν αρκετοί επιδημιολόγοι, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

·         Το υγειονομικό πρωτόκολλο, που προβλέπει τη νόσηση του 50% +1 μαθητών, προκειμένου να κλείσει το τμήμα είναι απαράδεκτο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη Γαλλίακαι την Ιταλία τα τμήματα  κλείνουν για πέντε μέρες, όταν νοσήσουν τρεις μαθητές.

·         Οι καθηγητές καλούνται να διαχειριστούν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Εκτός των διδακτικών τους καθηκόντων, που πραγματοποιούνται σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες και την υπερβολική γραφειοκρατία, που έχει επιβληθεί λόγω της αυτοαξιολόγησης, τώρα καλούνται να εκτελέσουν πρόσθετο γραφειοκρατικό έργο. Αφού καταγραφεί το πρώτο κρούσμα, οι καθηγητές καλούνται να προχωρήσουν στην ιχνηλάτηση, να συμπληρώσουν τα σχετικά παραστατικά για τους μαθητές του τμήματος, που πρέπει να προσέλθουν στις Δημόσιες Δομές, για rapid τεστ. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Λύκειο είναι σύνηθες ο μαθητής να φοιτά σε τμήμα Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης και σε τμήμα ξενόγλωσσο κάνοντας την ανίχνευση δυσκολότερη και τη γραφειοκρατία μεγαλύτερη. Στη συνέχεια πρέπει να συμπληρωθούν οι σχετικές φόρμες, για να αποσταλούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον ΕΟΔΥ.

·         Παρά το γεγονός ότι προβλέπεται δωρεάν rapid τεστ από τις Δημόσιες Δομές για τους μαθητές και τους καθηγητές, που ήρθαν σε επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα, γνωρίζουμε ότι αυτό πρακτικά είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Οι Δημόσιες Δομές έχουν ήδη καταρρεύσει και η αναμονή ξεπερνάει τις δύο ώρες (παρά τα κλειστά σχολεία). Είναι δεδομένο ότι πολλοί μαθητές και καθηγητές θα καταφύγουν στον Ιδιωτικό Τομέα, καταβάλλοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, για να γλιτώσουν την αφάνταστη ταλαιπωρία.

Επιβάλλεται κλιμάκια του ΕΟΔΥ να προσέρχονται στους σχολικούς χώρους, για τη διευκόλυνση μαθητών και καθηγητών.

·         Είναι μύθος ότι οι μαθητές είναι ασφαλέστεροι στα σχολεία. Μπορεί κατά τη διάρκεια του μαθήματος να φορούν την προστατευτική μάσκα, που τους παρέχει προστασία, όμως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγάζουν υποχρεωτικά τη μάσκα, προκειμένου να φάνε το κολατσιό  τους κατά παρέες.

·         Τα τμήματα παραμένουν πολυπληθή, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Παρά τον ισχυρισμό του Υπουργείου Παιδείας ότι μόνο το 2,8% των τμημάτων έχουν 28 μαθητές, τα πολυπληθή  τμήματα (25 μαθητές και άνω)  είναι σύνηθες φαινόμενο στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Γιάννενα). Το Υπουργείο Παιδείας αυθαίρετα στην παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων βάζει στο ίδιο τσουβάλι τα σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων με τα σχολεία των μικρών νησιών και των ορεινών και παραμεθορίων περιοχών.

·         Οι καθηγητές, που υπηρετούν στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι μέσης ηλικίας (Μ.Ο 54 έτη). Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εμβολιασμένοι, είναι απολύτως λογικό να φοβούνται. Άλλωστε, το 15% των ευρισκομένων σε εντατικές είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

·         Η Υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι καθηγητές, που θα νοσήσουν, θα αντικαθίστανται από άλλους με την ευθύνη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτό είναι αδύνατο να συμβεί, γιατί στις περισσότερες ειδικότητες δεν υπάρχει πλεονάζον διδακτικό προσωπικό.

·         Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτη την τιμωρητική διάταξη, που προβλέπει την πραγματοποίηση τεσσάρων rapid τεστ, από τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς με δικά τους έξοδα. Οι τιμωρητικές διατάξεις τέτοιου είδους είναι ξένες με την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που πρεσβεύουμε. Ο χώρος μας είχε πάντοτε ως αρχή τη λογική του διαλόγου και της πειθούς και όχι τον καταναγκασμό.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ

      Η ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε έχει εκφράσει την αντίθεσή της στη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέων Δ.Σ στις ΕΛΜΕ τη συγκεκριμένη περίοδο. Οι λόγοι, που δικαιολογούν απόλυτα την άποψή μας, είναι οι εξής:

ü   Θεωρούμε εγκληματικό να πραγματοποιούνται εκλογές στις ΕΛΜΕ στην κορύφωση της πανδημίας και να υποχρεώνονται οι συνάδελφοι να συνωστίζονται, με κίνδυνο την υγεία τους.

ü   Η κυβέρνηση, έχοντας αναγνωρίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, έχει δώσει παράταση δύο μηνών (έως 31-12-2021). Η παράταση αυτή είναι η δεύτερη. Έχει προηγηθεί η παράταση της θητείας των Δ.Σ από τον Μάιο έως 31 Οκτωβρίου. Είναι παραλογισμός να ισχυρίζονται κάποιες παρατάξεις ότι επιβάλλεται να γίνουν εκλογές τώρα, όταν οι ίδιες αρνήθηκαν να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο (όπωςείχε προτείνει η ΔΑΚΕ), τότε που οι υγειονομικές συνθήκες ήταν πιο κατάλληλες.

ü   Η παράταξη του ΠΑΜΕ πρότεινε παράταση της θητείας του Δ.Σ  της ΟΛΜΕ, μέσω προσφυγής στο Πρωτοδικείο, ενώ στις ΕΛΜΕ προτείνει άμεση διενέργεια εκλογών! Αυτή η τακτική είναι αντιφατική.

ü   Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) επιδιώκει τις εκλογές της ελάχιστης συμμετοχής, ευελπιστώντας να αλλάξει τους συσχετισμούς. Επενδύει στον φόβο μεγάλης μερίδας συναδέλφων, που δε θα θελήσουν να συμμετέχουν, συνωστιζόμενοι στο εκλογικό κέντρο.

ü   Είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει νέα παράταση θητείας των υφισταμένων Διοικητικών Συμβουλίων.


Με αίσθημα ευθύνης η ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε δηλώνει:

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Συνάδελφοι,  

 Ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι το φαινόμενο της βίας μέσα στα σχολεία, δεν είναι καινούριο. Την τελευταία δεκαετία τα κρούσματα βίας στους σχολικούς χώρους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Η κατάσταση βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός ελέγχου. Ομάδες καθ’ έξινπαραπτωματιών μαθητών επιτίθενται στους κατά κανόνα πιο αδύναμους μαθητές, καθιστώντας την σχολική ζωή αβάσταχτη για αυτούς. Επιπροσθέτως, έχουμε πλέον και συγκρούσεις «αντίπαλων» ομάδων μαθητών, τόσο εντός των σχολικών χώρων, όσο και στον χώρο έξω από τα σχολεία. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή και εξωσχολικών στοιχείων.

Από πολύ νωρίς η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε είχε επισημάνει το σοβαρό αυτό ζήτημα και ζητούσε επιτακτικά αλλαγή πολιτικής από το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, πριν είναι πολύ αργά. Δυστυχώς, διαχρονικά, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία κώφευε και προτιμούσε «να σκουπίσει το πρόβλημα κάτω από το χαλί».

Την τελευταία, όμως, διετία η σχολική βία «αναβαθμίστηκε»Θύματά της, εκτός των μαθητών, πέφτουν όλο και περισσότεροι καθηγητές. Εκτός από τις «παραδοσιακές» μορφές βίας σε βάρος των συναδέλφων, που συνίσταται πχ στη φθορά των αυτοκινήτων τους, έχουμε πλέον και περιστατικά χειροδικίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο ξυλοδαρμός συναδέλφου από μαθητές σε ΕΠΑΛ της Πάτρας και ο αντίστοιχος ξυλοδαρμός συναδέλφου σε σχολείο της Κρήτης. Την περίοδο της πανδημίας έκπληκτοι ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο βίντεο,  που έδειχνε ομάδα μαθητών να υβρίζει και να προπηλακίζει συνάδελφο, επειδή είχε το θράσος να μην σβήνει την απουσία μαθητή!!!  Σε όλα αυτά τα κρούσματα η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας ήταν μηδενική. Για το τελευταίο δε συμβάν, η απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας ήταν ότι η παράνομη βιντεοσκόπηση είχε πραγματοποιηθεί ένα χρόνο πριν, λες και αυτό αποτελούσε άλλοθι για αδράνεια.

Στη δεύτερη φάση της πανδημίας είχαμε αλλεπάλληλα περιστατικά βίας σε βάρος συναδέλφων από γονείς-αρνητές της πανδημίας, που απαιτούσαν να μη φοράνε τα παιδιά τους μάσκα στις σχολικές αίθουσες και να μην κάνουν τον έλεγχο του self test. Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση,  επενέβη και κατέθεσε νομοθετική διάταξη, ποινικοποιώντας τις σχετικές δράσεις των αρνητών. Φαίνεται, όμως ότι η μακροχρόνια απαξίωση του εκπαιδευτικού από όλες τις κυβερνήσεις και το απαράδεκτο καθεστώς ανοχής απέναντι σε μαθητές και γονείς, που προέβησαν σε βιαιοπραγίες σε βάρος καθηγητών, έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι η πολιτεία αδιαφορεί για τους εκπαιδευτικούς. Αποκορύφωμα των τραμπουκισμών εναντίον καθηγητών ήταν η επίθεση των αυτοαποκαλούμενων «θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι επετέθησαν σε Διευθυντή Γυμνασίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες, τον απήγαγαν και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στο αστυνομικό τμήμα, γιατί κατά την άποψή τους παραβιάζει το Σύνταγμα!!! Το γεγονός ότι τελικά οι ίδιοι θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη για την επαίσχυντη πράξη τους, δεν ακυρώνει την κατάσταση βίας που επικρατεί. Πέραν της ψυχικής ταλαιπωρίας που υπέστη ο συγκεκριμένος συνάδελφος, η διαπόμπευσή του είναι γεγονός,  που δεν πρέπει να παραβλεφθεί.

Ειδική περίπτωση αποτελεί το περιστατικό που συνέβη σε ΕΠΑΛ των Αχαρνών. Σύμφωνα με παράνομη καταγραφή εικόνας και ήχου από μαθητές, καθηγητής φαίνεται να χαστουκίζει μαθήτρια, η οποία είχε και αυτή την απαίτηση να μην καταγραφεί η απουσία της. Σε αυτήν την περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κινήθηκαν «αστραπιαία» και απέλυσαν τον συνάδελφο αναπληρωτή καθηγητή. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών είναι εναντίον κάθε μορφής βίας και συνακόλουθα καταδικάζει κάθε χειροδικία, είτε πρόκειται από μαθητές σε βάρος καθηγητών, ή το αντίστροφοΜας προκαλεί, όμως, ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο συνάδελφος απολύθηκε, χωρίς προηγουμένως να ασκηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και κυρίως, χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα να απολογηθεί!!! Η πρακτική της καταδίκης των κατηγορουμένων, χωρίς να απολογηθούν, δεν ταιριάζει σε μία ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία. Αν μάλιστα αληθεύει, αυτό που κυκλοφορεί σε εκπαιδευτικούς κύκλους ότι δηλαδή, το βίντεο είναι «πειραγμένο» και ότι προηγήθηκε επίθεση σε βάρος του εκπαιδευτικού, η απόφαση αυτή αποκτά άλλη διάσταση. Απορία επίσης  έχουμε, εάν οι μαθητές που κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του εν λόγω καθηγητή, οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη,  ή ποινικά κολάσιμη είναι η βία, που προέρχεται από καθηγητές και μόνο. Απευθύνουμε, επίσης, ερώτημα στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Συγκεκριμένης Διεύθυνσης. Επειδή υπάρχουν περιστατικά βίας σε βάρος συναδέλφων σε δύο άλλα ΕΠΑΛ της δικαιοδοσίας του, τι μέτρα έλαβε για την τιμωρία των ενόχων μαθητών και γιατί (στη μία περίπτωση) εκκρεμεί τόσο πολύ η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος συγκεκριμένων παραπτωματιών μαθητών.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ομιλία Θ. Τσούχλου στη ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ (27/11/2021)


 

Ομιλία του Θεόδωρου Τσούχλου, Πρόεδρου της Ο.Λ.Μ.Ε. στην Γ.Σ. των Προέδρων (27 Νοεμβρίου 2021).

ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2022

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με τη ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας Σταμάτη Μαλάκου , Δάφνης Μπατσίλα και Θανάση Φούντα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς ο καιροσκοπισμός και η ανευθυνότητα συγκεκριμένων συνδικαλιστικών Παρατάξεων στην ΕΛΜΕ ν. Λάρισας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ενώ η πόλη μας, η Πατρίδα μας , όπως και όλη η ανθρωπότητα βιώνουν πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, ενώ οι επιδημιολογικοί δείκτες επιδεινώνονται συνεχώς και ενώ καμία ιδιαίτερη διάθεση μαζικότητας και συμμετοχής διαφαίνεται από τον κλάδο υπό τις παρούσες συνθήκες, κάποιοι επιδιώκουν ποντάροντας προφανώς στην διαφαινόμενη μεγάλη αποχή να προκαλέσουν άμεσα εκλογές.

Επιθυμώντας αντιπροσωπευτικά Δ.Σ ,απρόσκοπτες συνδικαλιστικές διεργασίες στα σχολεία και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και στις εκλογές , συντασσόμαστε με τη θέση της ΟΛΜΕ για εκλογές την άνοιξη μαζί με το συνέδριο της Ομοσπονδίας , ευελπιστώντας στη δραστική βελτίωση μέχρι τότε των υφιστάμενων, ακόμη και τοπικά, ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών.Όπως φαίνεται η επιθυμία τους να καταστούν από μειοψηφίες σε πλειοψηφίες με κάθε τρόπο, μπαίνει πάνω από την αδήριτη ανάγκη για την προστασία της ζωής των συναδελφισσών και των συναδέλφων.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ έχοντας επίγνωση της τεράστιας ευθύνης μας , δεν πρόκειται να συνεργήσουμε σε τέτοιου είδους επικίνδυνες τακτικές.

Να χαίρονται τις «δημοκρατικές» τους αρχές όσοι σύντροφοι επινόησαν τέτοιες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές τακτικές. Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε και να επιστήσουμε την προσοχή όλων για την προσπάθεια χειραγώγησης τόσο των μελών του Δ.Σ όσο και των συναδέλφων/σσών , μέσω της κυκλοφορίας παραπλανητικού και παράνομου ηλεκτρονικού μηνύματος που ενώ δήθεν προέρχεται αόριστα από «κάποιους εκπαιδευτικούς», αποστέλλεται στα σχολεία ψευδώς ως προερχόμενο από την ΕΛΜΕ , επιδιώκοντας να υφαρπάξει υπογραφές πίεσης για άμεση διενέργεια εκλογών υπό τις παρούσες γνωστές υγειονομικές συνθήκες.

Η ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας ως διαχρονική δύναμη ευθύνης θα περιφρουρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο την ασφάλεια και τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κλάδου.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

            Με την έναρξη του σχολικού έτους κατέστη φανερό ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος της χώρας θα είχε να αντιμετωπίσει μία εξίσου δύσκολη σχολική χρονιά με την περσινή. Η πανδημία, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις του καλοκαιριού, εξακολουθεί να καλπάζει. Η σχολική καθημερινότητα παραμένει εξαιρετικά προβληματική. Το εργασιακό στρες των συναδέλφων βρίσκεται στο ανώτερο  σημείο, αφού εκτός από τις συνηθισμένες δυσκολίες του επαγγέλματος, καλούμαστε, σχεδόν αβοήθητοι, να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις του υγειονομικού πρωτόκολλου.

            Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο Παιδείας, με σωρεία λανθασμένων επιλογών, επιβαρύνει περαιτέρω τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα:

·         Επέβαλε ένα γραφειοκρατικό μοντέλο αυτοαξιολόγησης, που προσθέτει μεγάλο όγκο εργασίας στους εκπαιδευτικούς, στη χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία.

·         Επέβαλε ένα απαράδεκτο υγειονομικό πρωτόκολλο (νόσηση του 50% +1 των μαθητών,  προκειμένου να κλείσει το τμήμα).

·         Άλλαξε στα μέσα του σχολικού έτους τους συντελεστές μαθημάτων για την είσοδο στα ΑΕΙ, προκαλώντας απαράδεκτη σύγχυση σε μαθητές, καθηγητές και γονείς.

·         Επέδειξε προχειρότητα στην τοποθέτηση των αναπληρωτών καθηγητών, γεγονός που οδήγησε σε μία αχρείαστη σύγκρουση μεταξύ μονίμων  και αναπληρωτών καθηγητών.

Επιπροσθέτως, οι εκπαιδευτικοί, επί σειρά ετών και λόγω των μνημονιακών πολιτικών της τελευταίας δεκαετίας,  παραμένουν μισθολογικά καθηλωμένοι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Και ενώ ο κλάδος υποφέρει από την συσσώρευση των ανωτέρω προβλημάτων, οι δυνάμεις της εξτρεμιστικής Αριστεράς (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΠΑΜΕ) εμμένουν στη «μητέρα όλων των μαχών», στον αγώνα κατά της αυτοαξιολόγησης. Φυσικά, αποκρύπτουν από τους συναδέλφους, ότι εκτός από το δυσβάσταχτο γραφειοκρατικό έργο, καμία άλλη αρνητική επίπτωση δεν υπάρχει για τους συναδέλφους.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, με αίσθημα συνέπειας, αγωνιζόταν και αγωνίζεται για τα πραγματικά προβλήματα των καθηγητών. Το επόμενο χρονικό διάστημα, και ύστερα από την απόφαση της τελευταίας  Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ, που έθεσε οριστικά τέλος στη σκιαμαχία, που πρότεινε η εξτρεμιστική Αριστερά, θα απαιτήσει από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να ασχοληθεί επιτέλους με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

Απαιτούμε:

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΑΛΛΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Στις21/9/2021,με ανακοίνωσή της,η ΔΑΚΕ Δ.Ε. εξέφρασε τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις της για σημεία του ν.4823/2021 που αφορούν στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας αλλά και στον τρόπο εφαρμογής του.

Μετά δε και την απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία κηρύχτηκε η απεργία-αποχή παράνομη, η ΟΛΜΕ, ως όφειλε (ανακοίνωση17/10 /2021), ενημέρωσε τους συναδέλφους αφενός πως «σταματά η απεργία-αποχή» του κλάδου και αφετέρου τόνισε  τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη συνέχισή της .

Η ΔΑΚΕ με ξεκάθαρο λόγο ενημέρωσε τους συναδέλφους ,για μία ακόμη φορά, με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να τους αποκρύψει το παραμικρό, όπως έντεχνα έπραξαν οι Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η ΑΣΕ(ΚΚΕ),οι οποίοι,λειτουργώντας με πλήρη ανευθυνότητα, αδιαφόρησαν για την υπηρεσιακή ασφάλεια των συναδέλφων και προτίμησαν,για μία ακόμη φορά,να αναλωθούν σε ασκήσεις «επαναστατικής γυμναστικής».

Μετά δε και την απόφαση της ΟΛΜΕ οι γνωστές ακραίες φωνές του κλάδου (Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) εκτιμώντας πως δεν τους βόλεψε η απόφαση του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου,οδήγησαν κάποιες ΕΛΜΕ της χώρας σε Γεν. Συνελεύσεις με στόχο τηλήψη αποφάσεων για συνέχιση της απεργίας- αποχής σε τοπικό επίπεδο!!! ,χωρίς καμία ανάλογη  απόφαση της ΟΛΜΕ και χωρίς καμία αρμοδιότητα και νομιμότητα.

Στις1/11/2021 πραγματοποιήθηκε Γ.Σ. των μελών της ΕΛΜΕ ν.Λάρισας όπου παραβρέθηκαν 35 συνάδελφοι από τους 2500 περίπου που υπηρετούν σε σχολεία της ΔΔΕ ν.Λάρισας. Με την ψήφο των 22(!) εξ αυτών αποφασίστηκε  αφενός η συνέχιση της απεργίας αποχής στον νομό Λάρισας με συνεχείς στάσεις εργασίας (!) και αφετέρου η αποστολή ενός αστείου εξώδικουστο ΥΠΑΙΘ με το οποίο το καλούσαννα ξανασκεφτεί τον νόμο!

Η ΔΑΚΕ διαχώρισε πλήρως τη θέση της και μη επιθυμώντας να νομιμοποιήσει παράνομες αποφάσεις  και να λάβει μέρος σε πραξικοπηματικές ενέργειες εις βάρος της ΟΛΜΕ, αποχώρησε από τη Γ.Σ., η οποία συνεχίστηκε με αντιπαραθέσεις ,εντάσεις και λογομαχίες μεταξύ των αριστερών παρατάξεων (Παρεμβάσεις–ΕΑΚ)καθώς και της «αριστερής» παράταξης των ΣΥΝΕΚ2 (γνωστό και σύνηθες φαινόμενο σε τέτοιου είδους θέματα η διεκδίκηση του αριστερόμετρου).

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): οι ακραίες και επικίνδυνες φωνές της εκπαίδευσης

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

σας  ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 20-10-2021, η συνδικαλιστική παράταξη των Παρεμβάσεων(ΑΝΤΑΡΣΥΑ),  συνεπικουρούμενη από την παράταξη ΑΣΕ(ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) και άλλους πρωτοεμφανιζόμενους(στην πλειοψηφία τους)   «διαμαρτυρόμενους», επιχείρησε να μετατρέψει τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ σε αλήστου μνήμης  «Λαϊκό δικαστήριο».

Αγνοώντας  επιδεικτικά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Προεδρεύοντα και την αναλυτική ενημέρωση που έκανε στο Δ.Σ σχετικά με τη Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 16-10-21, τις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ που επιβεβαίωναν απολύτως τα λεγόμενά του αλλά και τις αποστάσεις που κρατούσαν στους ισχυρισμούς τους  οι άλλες συνδικαλιστικές Παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ, βάζοντας στην άκρη όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και έπρεπε να συζητηθούν, η παράταξη των Παρεμβάσεων( ΑΝΤΑΡΣΥΑ)ζητούσε επίμονα , χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα που να το στοιχειοθετεί, την αποπομπή του Προεδρεύοντα από μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ .Αυτό  κι αν είναι  πραξικόπημα σύντροφοι !! Ωραία «δημοκρατία» πρεσβεύετε  !!

Μπροστά στην καταφανώς αντιδημοκρατική και αντικαταστατική ενέργεια των Παρεμβάσεων και προκειμένου να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία της οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια, η Παράταξη της ΔΑΚΕ αναγκάστηκε να  αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

οι σχετικές με το θέμα αποφάσεις και  ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ είναι ξεκάθαρες και αποστομωτικές.

Δυστυχώς αποδείχτηκε για  μία ακόμη φορά ότι η πολιτική  των συνδικαλιστών της άκρας αριστεράς, βασίζεται στην  πόλωση και στην οξύτητα. Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Γι΄ αυτό  και φρόντισαν να δυναμιτίσουν  τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αποκλειστικός τους σκοπός είναι η εξυπηρέτηση  των κοντόφθαλμων , μηδενιστικών  τους επιδιώξεων.

Η προσφιλή τους τακτική της λασπολογίας, της κατασυκοφάντησης όσων διαφωνούν μαζί τους και οι  εμπαθείς προσωπικές επιθέσεις  με σκοπό τη δολοφονία χαρακτήρων , δηλώνουν τον πολιτικό πολιτισμό τους. Είναι άλλο η συνδικαλιστική αντιπαλότητα και άλλο η αθλιότητα. Οι  αδιέξοδες ,ακραίες  θέσεις τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γραφικές εάν δεν ήταν πολύ επικίνδυνες  για τον εκπαιδευτικό κλάδο.

Καλούμε τους υγιώς σκεπτόμενους συναδέλφους να προσέρχονται στις Γενικές Συνελεύσεις μας,  για να σταματήσει η τσιφλικοποίησή τους (λόγω των εκτός εποχής καταστατικών των ΕΛΜΕ της χώρας) από μια χούφτα εξτρεμιστών της άκρας αριστεράς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(κοινώς Παρεμβάσεις).

   Κάποιοι πρέπει επιτέλους να τους δώσουν  μαθήματα Δημοκρατίας και σεβασμού των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων του κλάδου (ΕΛΜΕ,ΟΛΜΕ,ΑΔΕΔΥ).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

η ΔΑΚΕ καθηγητών έχει αποδείξει  πως  μάχεται για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο και όχι ένα βαλτωμένο Σχολείο ,όπως επιδιώκουν οι εξτρεμιστές της αριστεράς για να μπορούν να παίζουν τα μικροκομματικά τους παιχνίδια να χειραγωγούν και να εγκλωβίζουν σε αδιέξοδα τους εκπαιδευτικούς.

   Για τα στελέχη της ΔΑΚΕ η διαχρονική στήριξη και εμπιστοσύνη των συναδέλφων είναι  η μεγάλη πηγή δύναμής τους. Το αποδεικνύουν καθημερινά.

Η ΔΑΚΕ ως πρωτοπόρα δύναμη ευθύνης δεν πρόκειται να ακολουθήσει στην παγίδα που προσπαθούν  να στήσουν  στο εκπαιδευτικό κίνημα ακραίες-περιθωριακές δυνάμεις. Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν στο χώρο της εκπαίδευσης δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Συνεχίζουμε αταλάντευτα να αγωνιζόμαστε για τους συναδέλφους και τους μαθητές μας, λέγοντάς τους πάντα την αλήθεια.

ΔΑΚΕ Δ.Ε.:ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Τοπική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

·         Ιστότοπος Τ.Ε. ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας:  https://dakedelarisas.blogspot.com/?m=1

       ·       ΔΑΚΕ Δ.Ε.:  http://dakedek.blogspot.com/?m=1

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Πολιτικά και συνδικαλιστικά τυχοδιωκτική πράξη η απόπειρα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΠΑΜΕ για τη συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αυτοαξιολόγηση

 


Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

            Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 η Γενική Συνέλευση των Προέδρων με επίδικο ζήτημα τη συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αυτοαξιολόγηση. Μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών,  που έκρινε την εν λόγω απεργία παράνομη, η απόπειρα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΠΑΜΕ για συνέχισή της ήταν πράξη πολιτικά και συνδικαλιστικά τυχοδιωκτική.

            Η καταστατική πλειοψηφία των δύο τρίτων (που προβλέπεται για την κήρυξη ή τη συνέχιση της απεργίας) δεν επετεύχθη. Στη Γενική Συνέλευση κατατέθηκαν τέσσερις διαφορετικές προτάσεις ως εξής:

·         Συνέχιση της απεργίας-αποχής με κάθε τρόπο.

·         Συνέχιση της απεργίας-αποχής με «νόμιμο» τρόπο (προσφυγή στον ΟΜΕΔ, προσωπικό ασφαλείας κ.α.).

·         Επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής με τα ίδια αιτήματα με την προηγούμενη και πραγματοποίησή της  με κάθε τρόπο.

·         Επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής με τα ίδια αιτήματα με την προηγούμενη και πραγματοποίησή της με «νόμιμο» τρόπο (προσφυγή στον ΟΜΕΔ, προσωπικό ασφαλείας κ.α.).

Πέραν του γεγονότος, ότι σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο απαγορεύεται να συνεχιστεί απεργία που έχει κηρυχτεί παράνομη από τα δικαστήρια, ή να επαναπροκηρυχθεί απεργία με τα ίδια αιτήματα με προηγούμενη, που έχει κηρυχτεί παράνομη, είναι απολύτως σαφές ότι πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές προτάσεις.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ οι Πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ έχουν υποχρέωση να ψηφίσουν μόνο την πρόταση που πλειοψήφισε στην ΕΛΜΕ τους. Αυτήν την τακτική ακριβώς ακολούθησαν όλοι οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ που πρόσκεινται πολιτικά στη ΔΑΚΕ.

Αντίθετα,  Πρόεδροι των ΕΛΜΕ που πρόσκεινται στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, προέβησαν σε σωρεία καταστατικών παραβάσεων, προκειμένου να περάσει πάση θυσία η θέση για απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση κάθε απόχρωσης, καθ’ υπέρβασιν της εντολής που είχαν. Και ύστερα, έχουν το θράσος να καταγγέλλουν Προέδρους ΕΛΜΕ, προσκείμενους στη ΔΑΚΕ, που έπραξαν το καθήκον τους, σύμφωνα με όσα επιτάσσει το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Επειδή το θράσος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ξεχειλίζει, καλόν θα είναι οι συνάδελφοι να πληροφορηθούν τις άθλιες μεθοδεύσεις που ακολούθησαν τόσο σε επίπεδο ΕΛΜΕ όσο και στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ.

Συγκεκριμένα:

·         Πραγματοποιήθηκαν, κατόπιν πίεσής τους, «ηλεκτρονικές» Γενικές Συνελεύσεις και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Το φοβερό είναι ότι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα Συνδικάτα. Επίσης,  το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε αποχή από τις εκλογές των αιρετών, γιατί δεν αποδέχεται αυτή τη διαδικασία. Όταν όμως τους συμφέρει, την εφαρμόζουν οι ίδιοι μία χαρά.

·         Κατ’ αντιστοιχία  έγιναν ,λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης, Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και τα Διοικητικά Συμβούλια πήραν απόφαση για την απεργία-αποχή. Τόσο οι «ηλεκτρονικές» Γενικές Συνελεύσεις, όσο και τα Διοικητικά Συμβούλια, μέσω πλατφόρμας, αποτελούν αντικαταστατικές ενέργειες, γιατί το καταστατικό της ΟΛΜΕ προβλέπει δια ζώσης διαδικασίες. Άρα και η Γενική Συνέλευση των Προέδρων ήταν άκυρη, αφού υπήρχαν ΕΛΜΕ, που είχαν πάρει αποφάσεις με τον ανωτέρω τρόπο. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών, παρά το ότι επεσήμανε τις αντικαταστατικές ενέργειες, δεν έθεσε ζήτημα ακύρωσης της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ, για να μη δυναμιτίσει περαιτέρω το κλίμα.

·         Πρόεδροι, προσκείμενοι στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ψήφιζαν κατά το δοκούν οποιαδήποτε μορφή απεργίας-αποχής καθ’ υπέρβασιν της εξουσιοδότησης που είχαν.

·         Παρουσίασαν ως αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων Γενικές Συνελεύσεις των είκοσι και των τριάντα ατόμων στα 1200 ή και στα 1500 μέλη, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και δημοκρατίας.

·         Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΜΕ κατέθεσε τέσσερις φορές την πρόταση της ΕΛΜΕ του, τροποποιώντας την κάθε φορά. Πραγματοποιήθηκαν, λοιπόν,  τέσσερις διαφορετικές ψηφοφορίες, για τη μία υποτιθέμενη πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά, που άλλαζε μορφή κάθε τέταρτο. Αλήθεια, από πού πήρε ο συγκεκριμένος συνάδελφος τη νομιμοποίηση να τροποποιεί την πρόταση της ΕΛΜΕ του; Και ακόμα περισσότερο ποια νομιμοποίηση είχαν οι Πρόεδροι των άλλων ΕΛΜΕ που ψήφισαν τις τέσσερις αυτές εκδοχές; 

·         Επιχείρησαν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας στη Γενική Συνέλευση, επιτιθέμενοι συνεχώς στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, προκειμένου να τους κάμψουν ηθικά και να ψηφίσουν προτάσεις που δεν είχαν αποφασιστεί στις ΕΛΜΕ τους.

Και ύστερα από όλα αυτά έχουν το θράσος να κατηγορούν, μεταξύ άλλων, και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ για πραξικόπημα. Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει απόλυτα το ρηθέν του Χαρίλαου Φλωράκη: «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι».

      Ενημερώνουμε, πληροφορούμε τους εξτρεμιστές της άκρας αριστεράς ότι το κλίμα τρομοκρατίας, που επιχειρούν να επιβάλουν στον χώρο της εκπαίδευσης, δε θα περάσει. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, με αίσθημα ευθύνης, θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών, να επισημαίνει αδυναμίες και να απαιτεί λύσεις και να προστατεύει τους συναδέλφους τόσο από τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης, όσο και από τις αυτοκτονικές τακτικές των εξτρεμιστών.

                                                                              Ε.Ε ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ